SPANJORSKANS CHURROSRECEPT

 

Churros

 

DU BEHÖVER

  • 2,5 dl mjölk
  • 120 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • Olja till fritering
  • Socker och kanel till servering

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
  2. Blanda i mjölet och låt de ”rosta” tills de släpper från kanterna av kastrullen.
  3. Blanda i ett ägg i taget.
  4. Hetta upp fritösen till 180°C
  5. Fyll en spritspåse med degen (Den kan användas varm eller kyld och går att spara i upp till fyra dagar)
  6. Spritsa ut ca 5 cm långa strängar i fritösen.
  7. Fritera till en gyllenbrun färg.
  8. Vänd i socker och kanel.
  9. Servera med tex vaniljglass, färska hallon och kolasås.

 

ÄT CHURROS HOS OSS

Tränger sig inte bakhumöret på,
är du alltid välkommen att äta churros hos oss!

 

SE RECEPTFILMEN IGEN