SPANJORSKANS CHURROSRECEPT
DU BEHÖVER
- 2,5 dl mjölk
- 120 g smör
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 5 ägg
- Olja till fritering
- Socker och kanel till servering
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
- Blanda i mjölet och låt de ”rosta” tills de släpper från kanterna av kastrullen.
- Blanda i ett ägg i taget.
- Hetta upp fritösen till 180°C
- Fyll en spritspåse med degen (Den kan användas varm eller kyld och går att spara i upp till fyra dagar)
- Spritsa ut ca 5 cm långa strängar i fritösen.
- Fritera till en gyllenbrun färg.
- Vänd i socker och kanel.
- Servera med tex vaniljglass, färska hallon och kolasås.
ÄT CHURROS HOS OSS
Tränger sig inte bakhumöret på
är du alltid välkommen att äta churros hos oss!
SE RECEPTFILMEN IGEN